Egyszer lent

Az ölelés, a kézfogás és a beszélgetések - Zsiga Melinda

Episode Summary

Zsiga Melinda többszörös K1 magyar bajnok, világbajnoki bronzérmes, korábban pedig MB1 B-s kézilabdázó volt, de boxolt és modellkedett is. Sikeres sportkarriere mögött nem egy kellemes családi háttér áll, hanem egy zaklatott és gyötrelmes gyermekkor. Melindát, születése után, a siófoki kórházban hagyták, innen került állami gondozásba, majd nevelőszülőkhöz. Minden nap meg kellett vívnia a saját harcát. Hogyan dolgozta fel a szeretet nélküli rideg nevelést, a folyamatos fizikai és lelki fenyítést?

Episode Notes

Melinda 1985-ben édesanyja sokadik gyerekeként jött a világra, több testvére is állami gondozásba került a rossz életkörülmények miatt. A teljes történetből bizonyos részletek a mai napig homályosak, mert bár Melinda sok kérdésére próbált választ találni, van, ami már örökre rejtély marad.

Az állami gondozás után összesen háromszor adták nevelőszülőkhöz, a második család, ahol kisgyerekéveinek egy részét töltötte a gondoskodást fizikai és lelki fenyítéssel fejezte ki. Mindezek után harmadik nevelőcsalád és a sport megtalálása végül pályára állította Melindát, akinek persze utána sem volt könnyű, hiszen roma származása miatt napi szinten szembesült a társadalmi előítéletekkel. 

Mégis mindig mosolyog, és bízik az emberekben. Sőt, segíteni szeretne. Mindenkinek, aki hozzá hasonló helyzetből kell elkezdje az életét.  "Ha egy kisgyereket sikerül motiválni, hogy erőt kapjon, már az is nagyon jó" - mondja az epizódban. 

ALKOTÓK: 

Műsorvezető: Lovas Rozi

Szerkesztő: Mihálykövi Sára 

Szövegíró: Horváth János Antal 

Gyártásvezető: Grőger Dia

Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel 

Kreatív producer: Román Balázs

Producer: Hampuk Richárd